Wykaż powołując się na odpowiednie własności logarytmów że podane liczby są równ
Mexes: Wykaż powołując się na odpowiednie własności logarytmów że podane liczby są równe
log5 12 oraz 2log5 2 +log5 3
proszę o wytłumaczenie tego krok po kroku
16 lis 18:38
Janek191:
log5 12 = log 5 ( 4*3) = log5 4 + log5 3 = log5 22 + log5 3 = 2 log5 2 + log5 3
16 lis 18:40
J :
..prawa liczba = log522 + log53 = log54 + log53 = log5(4*3) = log512
16 lis 18:41
Mexes: to mi wytłumaczyłeś
16 lis 18:42
Mexes: niewiem od czego zacząć ani nic
16 lis 18:44
16 lis 18:46
Mexes: podstawy to ja znam tylko z tym największy problem
16 lis 18:48
J :
..to czego nie rozumiesz w tym zadaniu....?
16 lis 18:54