Całka nieoznaczona
Marek Przybylski: Witam, mógłby mi ktoś pomóc, dopiero zacząłem całki i tej za bardzo nie mam pomysłu jak ją
zrobić:
∫1+cos2x1+cos2x
Dzięki
Pozdrawiam
16 lis 18:12
J :
1 + cos2x = 1 + cos2x − sin2x = 2cos2x .. i rozbij na dwie całki ...
16 lis 18:15
Mila:
| | 1+cos2x | |
=∫ |
| dx= |
| | 1+cos2x−sin2x | |
| | 1+cos2x | | 1 | | 1 | | 1 | |
=∫ |
| dx= |
| ∫ |
| dx+ |
| ∫dx= całki z wzorów |
| | 2cos2x | | 2 | | cos2x | | 2 | |
16 lis 18:16
Eta:
16 lis 18:16
Eta:
Jak ja "kocham" , to powielanie rozwiązań
16 lis 18:17
J :
...
Mila ...poszła dalej ...
16 lis 18:18
Eta:
Nigdzie nie chce chodzić

.... siedzi i odrabia prace domowe od
α do
η
16 lis 18:21