zbadać przebieg funkcji
domiś: Zbadaj przebieg funkcji według następująych punktów:
1.Dziedzina funkcji
2.Parzystośc i nieparzystośc funkcji
3.Wyznacz punkty przecięcia wykresu funkcji z osiami układu współrzędnych
4.Oblicz granicę funkcji na krańcach przedziału okresloności
5.Wyznacz asymptoty funkcji
6.Wyznacz pochodną funkcji i miejsca zerowe
7.Wyznacz przedziały monotoniczności funkcji
8.Wyznacz ekstremum lokalne funkcji
9.Wyznacz drugą pochodną i jej miejsca zerowe
10.Określ przedziały wypikłości i wklęsłości funkcji
11.Podaj punkty przegięcia funkcji
12.sporządz tabelke i wykres funkcji.
a) f(x)=x2−3/x−2
b)f(x)=x3=3x2−9x−2
c)f(x)=x2/x−1
16 lis 17:45