matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Każdą z podanych wielkości wyraz za pomocą trzech innych jednostek długości.
ela:
a) 50 m ; b) 21 km ; c) 4000 mm ; d) 200 000 cm
16 lis 16:50
dero2005:
50 m = 50*10
2
cm = 50*10
−3
km = 50*10
3
mm
16 lis 18:41