matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica ciągu
Klaudia:
Oblicz granicę ciągu a
n
=(n
10
)/(2
10
)
16 lis 14:22
J :
n
= lim(
)
10
= ... ?
2
16 lis 14:27
Janek191:
n
10
n
a
n
=
= (
)
10
2
10
2
więc lim a
n
= +
∞
n →
∞
16 lis 14:28
J :
no to już masz....
16 lis 14:29
Klaudia:
Dzięki
16 lis 14:40