matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
gaga:
a) lim
n
→
∞
n
√
2
n
3
=+
∞
1
e
b)lim
n
→
∞
= −
∞
2
n
2
Dobrze?
16 lis 14:20
gaga:
znaczy w przyklaadzie b) =0
16 lis 14:21
J :
a) = 8 b) = 0
16 lis 14:24