nierówności
olek : Jak się zabrać za rozwiązanie (x+4)2 ≤ 0 ?
16 lis 13:42
bg32: wzor skroconego mnozenia a pozniej lecisz delta
16 lis 13:43
ICSP: Rozwiązanie ? Tutaj piszesz od razu odpowiedź : x = − 4
16 lis 13:43
Eta:

Jedyne rozwiązanie: x= −4
16 lis 13:44
bg32: albo odrazu z nawiasu wyznaczasz miejsce zerowe
16 lis 13:45
olek : dlaczego od razu odpowiedź x = −4 ?
16 lis 13:45
mat: narysuj parabolę z m.z
16 lis 13:46
bg32: x+4=0
x=−4
16 lis 13:46
mat: bo −4 jest m. z.
16 lis 13:46
olek : ok dzięki za każdą podpowiedź !
16 lis 13:47