jerey: podac interpretacje geometryczną modułu roznicy luczb zespolonych, narysowac zbior spełniający
podany warunek
sin(π|z+2i|)>0
sin(π|z−(−2i)|)>0
16 lis 13:04
J :
0 + kπ < πIz − (−2i)I < π + kπ ⇔ 0 + k < Iz−(−2i)I < 1 + k ..
....wnętrza pierścieni o środku (−2i) i promieniach (r=0,r=1) (r=2,r=3) (r=4,r=5) ..
16 lis 13:15
jerey: dzieki
16 lis 13:20
Gray: (r=0,r=1), (r=1,r=2), (r=2,r=3),...
16 lis 13:24
J :
...źle napisałem..: 2k < ... < 2k + 1 .... i promienie takie,jak napisałem...
16 lis 13:34
jerey: nie rozumiem dlaczego 2k< .. <2k+1
mam sin(π|z−(−2i)|)>0
okres sinusa kπ
sinx>0⇔ x∊(0,π) ∪ (2π, 3π)... ⇒ x< 0+kπ<x<π+kπ
16 lis 13:47
J :
0 + 2kπ < π*moduł < π + 2kπ ⇔ 2k < moduł < 1 + 2k ... i pierścienie jak podałem...
16 lis 13:51
jerey: dobra, juz wiem, dzieki za cierpliwosc
16 lis 13:56