matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometra
Bozena55:
proszę o pomoc w tym zadanku. Oblicz pozostałe funkcje trygonometryczne kąta ostrego wiedząc,że: cosα =
√
3
/2 Dziękuję
16 lis 15:54
Bozena55:
bardzo pilne Azo ja nie wiem jak to ,,uszczypnąć ''
16 lis 19:12
kaz:
1
sin
2
α=1−cos
2
α→sinα=
2
sinα
tgα=
cosα
16 lis 19:24