jerey: znaleźc pierwiastki z liczby zespolonej
6√27
mozna to zapisac np tak?
6√27=
6√−1*27=
6√−1*
6√27=
6√−1*
√3
6√−1
r=1
cosφ=−1
sinφ=0 ⇒φ=2π
| | 2π | | 2π | |
z0=1(cos( |
| +isin( |
| ))... |
| | 6 | | 6 | |
itd liczyc wszystkie pierwiastki?
16 lis 12:22
jerey: brrr literówka powinoo byc 6√−27
16 lis 12:23
52: φ=π
16 lis 12:27
jerey: yup racja ja tu sinusa potraktowałem jako ujemnego . a powinna byc 2 cwiartka czyli π
dzieny
16 lis 12:28
52: jerey kolokwium się zbliża ?
16 lis 12:42
jerey: kartkówka z liczb zespolonych, wielomianów i ułamków prostych . Kolokwium jeszcze nie
zepowiadał
16 lis 12:58