16 lis 12:11
Kacper:
Źle liczona granica w −4. Tam nie ma granicy, są granice jednostronne (niewłaściwe).
16 lis 12:59
Karolina Gawron: − ∞
+ ∞
tak?
16 lis 13:01
Kacper:
16 lis 13:03
Karolina Gawron: Mistrzu Kacper a jak mam policzyć takie cudo..
(
√x2+5x+1−
√x2+1
Treść taka sama
16 lis 13:06
Kacper:
Żaden mistrz

Jaka jest dziedzina?
16 lis 13:06
Karolina Gawron: x2 + 5x +1 ≥ 0
x1 = −5 − √21 / 2
x2 = −5 + √21 / 2
x ∊ (−∞, −5 − √21/2 > u <−5 + √21/2, + ∞)
x2+1 ≥ 0
x ∊ R
16 lis 13:13
Karolina Gawron: i co dalej
16 lis 13:29
Kacper: To nie jest jeszcze dziedzina

D=?
To teraz liczysz granice w +
∞ oraz w −
∞ 
Dla tych pierwiastków to granica będzie wartością w poszczególnych punktach

(po co to
liczyć?)
16 lis 13:32
Karolina Gawron: Dziedzina to co wpierw napisalem.. 1

Robie wyciągajac x
2 przed?
16 lis 13:36