matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiązać całkę za pomocą twierdzenia o całkowaniu przez podstawianie
mwmw:
∫x
1
(cosx)
2
Nie mam pojęcia, jakie przyjąć podstawienie, ktoś pomoże?
16 lis 11:18
J :
..przez części:
1
u = x v' =
cos
2
x
u'= 1 v = tgx
16 lis 11:54