matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jeśli zdarzenia A i B
karlo:
Jeśli zdarzenia A i B ⊂ Ω oraz P(A) = 1/3, P(A ∪ B) = 2/3 i P(A ∩ B) = 1/4, to P(B’) wynosi: A. 5/12 B. 7/12 C. 1/8 D. 2/7
16 lis 11:01
Saizou :
P(A∪B)=P(A)+P(B)−P(A∩B) oraz P(B')=1−P(B)
16 lis 11:06