matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proste przekształcenie wzoru.
MaxEnergy:
Wstyd się przyznać, ale nie mogę sobie poradzić z wyznaczeniem R ze wzoru:
R
13=1,25(1+
). Proszę o szybką odpowiedź.
240
15 lis 23:28
Eta:
5
13*240=
(240+R)
4
4
240+R= 13*240*
⇒ R=.........
5
15 lis 23:36
MaxEnergy:
WIELKIE dzięki
15 lis 23:47