Oblicz granice lim n->∞
tolate: √2n2−n+1−n =
(√2n2−n+1 − n) (√2n2−n+1)+n1*(√2n2−n+1 + n) =
2n2 − n+1 − n√2n2−n+1 + n =
2 − nn2 + 1n2 − u{nn2 }{
√2 −
nn2 −
1n2 +n }
n2(2 − nn2 + 1n2 − 1n2n*√2 − n{n
2} +
1n2 + n} = u{2
2 = 1
15 lis 22:25
Hajtowy: Masakra coś Ty tu zrobił

lim
n→∞ √2n2−n+1−n
Taką masz?
15 lis 22:28
tolate: Ta
Sorki za zaśmiecanie, ale przypadkowo kliknąłem wyślij.
Wiem jaki jest wynik i obliczyłem. Chciałem podesłać, żeby zapytać się, czy tak się to robi
15 lis 22:31
tolate:
Czy wszystko tutaj jest dobrze?
Lim
n→∞ √2n2 − n +1 − n =
| (√2n2 − n + 1 − n) (√2n2 − n +1 +n | |
| = |
| 1*(√2n2 − n +1 +n) | |
| 2n2 − n +1 − n | |
| = |
| √2n2−n+n + n | |
15 lis 23:31