WEKTORY-proszę o wytłumaczenie rozwiązania
moniQe: CZY KTOŚ MOŻE WYTŁUMACZYĆ MI PONIŻSZE ZADANIE

?
Nie chodzi o rozwiążanie bo ono jest podane , ale o wskazówki w jaki sposób jest rozwiązane tak
a nie inaczej... PROSZĘ BARDZO O POMOC... Oto zadanie :
ZADANIE:
−Czy układ wektorów jest liniowo zależny ?
a→ = [1,2,0] b→ = [2,1,3] c→ = [0,3,−3]
− Utworzyć liniową kombinację :
α
1 a + α
2 b + α
3 c = 0→
___________
A oto moje rozwiązanie do tego zadania
[α
1 ; 2α
1 ; 0] + [2α
2 ; α
2 ; 3α
2 ] + [0 ; 3α
3 ; −3α
3 ] = [0,0,0]
[α
1 + 2α
2 ; 2α
1 + α
2 + 3α
3 ; 3α
2 − 3α
3] = [0,0,0]
α
1 + 2α
2 = 0
{ 2α
1 + α
2 + 3α
3 = 0
3α
2 − 3α
3 = 0
α
1 = −2α
2
{ −4α
2 + α
2 + 3α
3 = 0
α
2 = α
3
α
1 = −2α
2
{ α
2 = α
3
α
2 = α
3
−−−> i co dalek z tym rozwiązaniem trzeba zrobić

?
−−−> jak obliczyć przykładowe rozwiązania
−−−> no i proszę − powiedzcie dlaczego tak to trzeba rozwiązać