matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne
gosiata:
wyznacz pochodną : f(x)= 4sin
3
x które jest poprawne ? : f'(x) = 4 * 3 sin
2
* (−cosx) = −12sin
2
xcosx f'(x)= 4*3sin
2
* (−cos
3
x) = −12sin
2
xcos
3
x
15 lis 21:04
Eta:
f
'
(x)= 4*3*sin
2
x*(sinx)
'
=......... czyli pierwsza wersja
15 lis 21:09