liczny zespolone wzór moivre'a postać trygonometryczna
Klaudia: Obliczyć z=(cos88º+isin88º)15
15 lis 20:52
raf: google wikipedia nie gryzą, juz nawet nie chce mi sie za Ciebie znaleźć linka do wiki..
15 lis 20:56
Klaudia: Dobra Dobra... nie potrafisz rozwiązać to nara xd
15 lis 21:00
Mila:
z=(cos(88o*15)+i sin (88o*15))
teraz licz
15 lis 21:08
Klaudia: już mam. Dzięki
15 lis 22:16
raf: Kto nie potrafił ten nie potrafił

jeśli działasz na liczbach zespolonych, to znaczy, że
najprawdopodobniej studiujesz. A jesli na studiach nie potrafisz podstawić do wzoru
[z(cos(α)+isin(α))]
n=z
n[cos(nα)+isin(nα)] n=15
lub znaleźć sobie tego prostego wzoru w google, to nie zostaje Ci nic innego niż tylko się
wstydzić i rzucić te studia w pizdu, bo nie zasługujesz na to, żeby je ukończyć
15 lis 22:42