matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz pochodną funkcji
magda:
Wyznacz pochodną funkcji: a) f(x)=x
3
−4x
2
+5x b)f(x)=1/4x
4
−1/3x
3
+2x
2
c)F(x)=x
10
+x
100
+x
1000
d) f(x)=
√
6
x+x
7
−1/8x
8
15 lis 20:32
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/360.html
15 lis 20:38