k
Lida:
|1+5i−z| czy to jest to samo |z−5i−1|
15 lis 19:43
Janek191:
Tak
15 lis 19:47
Lida:

a teraz takie pytanie
|z−z
1|≥|z−z
2|
czemu odpowiedzią jest ten czerwony obszar ? chyba jest błąd w ksiaże
gewert i skoczylas definicje, twierdzenia i wzory str 17
15 lis 19:56
Lida:
jak narysować takie coś
|iz+5−2i|<|1+i|
|iz−2i+5|<√2
|i(z−2)+5|<√2
15 lis 20:40
Mila:

|i(z−2)+5|<
√2⇔
|i(z−2)−5i
2|<
√2
|i|*|z−2−5i|<
√2⇔
|z−(2+5i)|<
√2
S=(2,5) r=
√2 Koło, bez okręgu
15 lis 20:47
Lida:
Nie rozumiem drugiej linijki
15 lis 20:54
Lida:
Już rozumiem, dzięki
15 lis 20:59
Lida:
|ż+2−3i|<5
|x−yi+2−3i|<4
|−xI2−2i2−3i|<4
|i||xi−2i−3|<4
15 lis 21:39
Lida: ?
15 lis 22:18
Gray: |z*+2−3i| = |z+2+3i| = |z−(−2−3i)|<5 − koło o środku w (−2,−3) i promieniu 5.
15 lis 22:29
Lida:
ale tam nie ma z tylko ź
15 lis 22:29
Gray: A co to ź? Sprzężenie? Prawdą jest, że |x+iy| = |x−iy| − z tego korzystałem (zauważ, że gdy
pojawiło się z zmienił się też znak przed 3i).
15 lis 22:34
Lida:
Tak sprzężenie
15 lis 22:45
Lida:
a tak jak ja rozpoczęłam ?
15 lis 23:36
Lida: ?
15 lis 23:49
Gray: Co tam w pewnym momencie robi |−x|2? I tamże brakuje y.
16 lis 13:06