matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
Ewelinkka:
√
113
2
−112
2
−
√
89
2
−80
2
=
15 lis 19:39
Janek191:
√
113
2
− 112
2
=
√
(113 − 112)*( 113 + 112)
=
√
1*225
= 15 Podobnie oblicz II pierwiastek, a potem ich różnicę
15 lis 19:42
Ewelinkka:
dziękuję
15 lis 19:51