Oblicz pole powierzchni całkowitej i objętość ostrosłupa prawidłowego trójkątneg
daria: Oblicz pole powierzchni całkowitej i objętość ostrosłupa prawidłowego trójkątnego, w którym
krawędz boczna o długości 4cm tworzy z płaszczyzną podstawy
kąt 60 stopni
15 lis 18:38
daria: pilnee
15 lis 18:47
dobra rada:
Pilnie, to trzeba się uczyć!
15 lis 18:51
daria: to się ucz
15 lis 18:51
daria: po prostu potrzbuje jednego przykladu jak to zrobic
15 lis 18:53
dero2005:

l = 4
h
p =
h =
h
t =
√(13hp)2 + h2 =
15 lis 19:11
Eta:
| | a√3 | |
2x=2 ⇒ hp= 3x= 3 hp= |
| ⇒ a=.......... |
| | 2 | |
H=2
√3 i x=1
h
b=
√x2+H2=..........
| | a2√3 | | 1 | |
Pc= |
| +3* |
| a*hb=............ |
| | 4 | | 2 | |
dokończ obliczenia ..........
15 lis 19:16
Eta:
15 lis 19:17