a
logika: Zbadaj, czy podane rozumowanie jest poprawne. Jeśli tak, to wskaż regułę, na której jest ono
oparte.
a) Jeśli f = Θ(g), to f = O(g). Wiem, że f = Θ(g). Zatem f = O(g).
p ⇒ q, p
−−−−−−−−−−−−−−−−−−
q
Mógłby ktoś objaśnić co tu zrobiłem ? Bo p ⇒ q oznacza Jeśli f = Θ(g), to f = O(g). Ale co
oznacza ta litera po przecinku , co tam trzeba wstawiać ? I co należy pod spodem wstawiać ?
Przykład przepisany z tablicy.
15 lis 17:55
logika: zapomniałem dodać, że:
p:= f = Θ(g)
q: = f = O(g)
15 lis 17:57
logika: ?
15 lis 21:59
logika: pomoże ktoś ?
15 lis 22:18
logika: ?
15 lis 23:13
logika: ?
16 lis 00:08
logika: ?
16 lis 12:40