matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
MM:
Dana jest funkcja f(x)=x−|x|. Zapisz wzór funkcji g i naszkicuj jej wykres. f) g(x)=f(|x|) Proszę o wytłumaczenie. Pozdrawiam
15 lis 17:42
MM:
Mógłby ktoś pomóc
?
15 lis 17:54
Mila:
f(|x|)=|x|−|x|=0 g(x)=0 os OX
15 lis 19:00