dziedzina
Marcin: Witam serdecznie,
czy ktoś mógłby sprawdzić, czy dobrze wykonałem zadanie?
Wydaje mi się, że źle ponieważ, nie mam czego odbić przy ostatniej wartości bezwglednej
http://screenshooter.net/100530626/fvvhxwt <− zdanie
Będę ogromnie wdzięczny za pomoc
15 lis 14:55
Tadeusz:
15 lis 15:01
Marcin: Panie Tadeuszu, bardzo dziękuję.
Jak rozumiem zielona to ex
Fioletowa to e|x|
ale dalej się już gubię, nie widzę tutaj przekształcenia e|x|−1 −1
Jeszcze raz dziekuję
15 lis 15:08
Marcin: Odświeżam
15 lis 16:32
Mila:

1)y=e
x→T[1,−1]→y=e
x−1−1
W następnym będzie dalej.
15 lis 16:41
Mila:

g(x)=e
x−1−1→S
OY dla (x,y) gdzie x≥0→
h(x)=e|x|−1−1→
cdn
15 lis 16:46
Mila:
h(x)=e|x|−1−1⇒S
OX dla y<0⇒
f(x)=|e|x|−1−1|
15 lis 16:50
Karol: Mila jesteś moją bohaterką, wielkie dzięki

Wszystko ładnie i przejżyście, jeżeli można tylko
zapytać o jedną rzecz,
najpierw wykonałaś przekształcenia o wektor, a dopiero potem wartość bezwględną, czy kolejność
tutaj ma jakieś znaczenie

?
15 lis 16:52
15 lis 17:06
Gray: Mila, jak Ty robisz tak piękne rysunki?...
15 lis 17:09
Mila:
Opcja "rysuję". Pozdrawiam.
15 lis 17:13
Gray: Słowacki będzie na miejscu: "Duchowi memu dała w pysk i poszła"...
15 lis 17:17
Mila:

i poszła...jak to kobieta − puch marny...
rozwiązywać "nieporządki" w kuchni.
Po rozwinięciu opcji "rysuję" masz okienko y=▭ tam wpisujesz wzór funkcji, wcześniej
układ współrzędnych.
"T " do opisywania znakami alfanumerycznymi z klawiatury. Kolory ustawiasz wg własnego
widzimisię.
15 lis 18:11
15 lis 18:15
Eta:
15 lis 18:23
Mila:
Witaj Eto.
15 lis 18:45
Eta:
Witam, witam

i o zdrowie pytam ?
15 lis 18:45
Mila:
Może być.A u Ciebie?
15 lis 18:55
Eta:
Odpukać ... ok
15 lis 19:03
Mila:
To super.
15 lis 19:42
15 lis 21:03
Mila:
Napisz o co chodzi w zadaniu.
15 lis 21:06
Karol: Mam narysować funkcję : y=|pi/2 −arccos(x+1/2)|
Dziękuję za szybką odpowiedz : )
15 lis 21:11
Mila:
wykres
| | π | | 1 | |
f(x)=| |
| −arccos (x+ |
| | |
| | 2 | | 2 | |
?
15 lis 21:11
Karol: tak, dokładnie
15 lis 21:12
Mila:

1)
To zrobimy tak:
| | 1 | | 1 | |
p(x)=arccos(x)→T[− |
| ,0]⇒g(x)=arccos(x+ |
| )→SOX⇒ |
| | 2 | | 2 | |
| | 1 | | π | | 1 | | π | |
h(x)=−arccos(x+ |
| )→T[0, |
| ] ⇒s(x)=−arccos(x+ |
| )+ |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
ostatni etap na następnym
15 lis 21:31
Mila:

2) cd
| | π | | 1 | |
f(x)=| |
| −arccos(x+ |
| )| |
| | 2 | | 2 | |
15 lis 21:36
Karol: Dzięki wielkie, będę się teraz wzorować na tym
15 lis 21:40
Mila:
15 lis 21:46
Karol: Milo, przepraszam, że męczę, absolutnie nie chcę nadużyć twojej dobroci, więc jak nie masz już
ochoty to proszę nie odpowiadaj!
Mam zadanie : 2arccot|x−1| − pi/2
Narysowałem arccot|x−1| − pi/2 (na pewno dobrze!)
Tutaj :
http://screenshooter.net/100622463/nmxbgwc
Więc teraz poszerzam go dwukrotnie, więc tam gdzie był punkt 0, teraz będzie 2?
Pytam, ponieważ wolframalph pokazuje ten punkt w 1,5
15 lis 22:00