matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
MM:
Witam.
x
2
PI
Dana jest funkcja f(x)=
. Oblicz f(tg
).
x−1
6
Zamieniłem na tg30 i wyszła mi f(0)=0. Wynik jest inny. Proszę o pomoc.
15 lis 14:13
Saizou :
π
√
3
tg
=
6
3
15 lis 14:15