matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zdabać ograniczoność i wyznaczyć (jeśli istnieją) kresy zbioru
asd:
Zdabać ograniczoność i wyznaczyć (jeśli istnieją) kresy zbioru:
1
A={1+
: n ∊ ℕ}
2
n
1
1 < 1+
< 2
2
n
A jest ogranicznony
3
sup A =
2
inf A = ? zostawić puste czy wpisać 1 czy jeszcze jakoś inaczej?
15 lis 13:02
Gray:
Co to znaczy "zostawić puste"? inf A=1
15 lis 14:01