funkcje cyklometryczne
kyrtap: Proszę o spr:
15 lis 00:57
Gray: tg to funkcja okresowa.
15 lis 09:53
J :
... przeciwdziedziną funkcji y = arccosx jest przedział [0,π] ....
15 lis 09:59
Gray: J, nie wiem czy to był komentarz do mnie, czy do
kyrtap?
15 lis 12:05
J :
..czy α =
√3 nie jest jedynym rozwiązaniem..
15 lis 12:08
kyrtap: czyli co źle?
15 lis 12:46
kyrtap: bo już nie wiem
15 lis 12:53
Gray: | | π | |
Z równania tgα = √3 wynika, że α= |
| + kπ. Nie mamy w treści zadania żadnych ograniczeń na |
| | 3 | |
α.
15 lis 12:58
zx: Ω≥
15 lis 13:18
kyrtap: ale sam sposób rozwiązania dobry?
15 lis 14:24
Gray: Tak, chociaż ja wybrałbym inny
15 lis 14:49
kyrtap: spoczko
15 lis 14:50