zad
zad: As pomozesz?
cos(2x−π/4)>−√3/2
2cos(π/3−x)*sin2x
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
2−tgx*ctg2x
sin(2x−π/4)−sin(2x+π/4)
16 lis 10:50
zad: a) rozwiarz nierownosc
b)oblicz
c)naszkicuj wykres funcji
16 lis 10:52
zad: 
?
16 lis 11:03
zad: :(
16 lis 11:09
zad: nikt nie wiem na prawde

?
16 lis 11:11
zad:
16 lis 11:31
16 lis 11:38
zad:
16 lis 11:50
AS:

−
√3/2 = cos(5*π/6}
Ustalam miejsca zerowe
cos(2*x − π/4) = cos(5*π/6) ⇒ 2*x − π/4 = 5*π/6 + 2*k*π ⇒ 2*x = π/4 + 5*π/6 + 2*k*π
| | 13*π | | 13*π | |
2*x = |
| + 2*k*π ⇒ x = |
| + k*π , k ∊ C (seria od punktu B) |
| | 12 | | 24 | |
cos(2*x − π/4) = cos(5*π/6) ⇒ 2*x − π/4 = −5*π/6 + 2*k*π ⇒ 2*x = π/4 − 5*π/6 + 2*k*π
| | −7*π | | −7*π | |
2*x = |
| + 2*k*π ⇒ x = |
| + k*π , k ∊ C (seria od punktu A) |
| | 12 | | 24 | |
Z analizy wykresu wynika,że poszukiwany obszar znajduje się między A i B
Rozwiązaniem:
| | −7*π | | 13*π | |
( |
| + k*π, |
| + k*π) |
| | 24 | | 24 | |
16 lis 11:50
zad: nie musialam tego rysowac hehe
16 lis 12:00
zad: nei przeczytales co napisalam chyba
16 lis 12:01
zad: a) rozwiarz nierownosc
b)oblicz
c)naszkicuj wykres funcji
16 lis 12:01
zad: cos(2x−π/4)>−√3/2 to rozwiaz neirownosc
16 lis 12:02
zad: to sin(2x−π/4)−sin(2x+π/4) naszkicuj wykres
16 lis 12:02
zad: 2cos(π/3−x)*sin2x
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
2−tgx*ctg2x
to oblicz
16 lis 12:02
zad: w pierwszym nie wiem jaki przedzial
16 lis 12:03
zad: wies zmzoe?
16 lis 12:04
zad: 
16 lis 12:04
AS: zad.3
sin(2*x − π/4) − sin(2*x + π/4) =
| | 2*x − π/4 + 2*x + π/4 | |
2*cos( |
| )*sinU({2*x − π/4 − 2*x − π/4}{2}) = |
| | 2 | |
2*cos(2*x)*sin(−π/4) = −
√2*cos(2*x)
16 lis 12:06
zad: o tak mi wyszlo
16 lis 12:09
zad: i teraz jak mam rozpisac cos2x? jak to narysowac?
16 lis 12:09
AS:

Wykres do poprzedniego zadania
Wartość w A: −
√2
16 lis 12:10
zad: a w tej neirownosci mozesz pwoeidziec jaki przedzial ma byc? bo podstawienie robie t=2x−π/4 a
teraz chce wiedziec przedzial
16 lis 12:10
zad: As ale ten wykres przez co ma przechodzic?
16 lis 12:13
zad: A czyli co?
16 lis 12:13
zad: rozwalilam go go √2 i przechodzic ma dalej przez π/2?
16 lis 12:15
zad: jestes

?
16 lis 12:15
zad: dobr anie rob msuze spadac

nara
16 lis 12:15
AS: Zad 1. − podałem przecież przedziały
dla k = 0,1,2,... otrzymuję kolejne przedziały
| | −7*π | | 13*π | | 17*π | | 37*π | |
( |
| , |
| ),( |
| , |
| ) itd |
| | 24 | | 24 | | 24 | | 24 | |
W zad. 3
cos(2*x) = 0 ⇒ 2*x = π/2 + 2*k*π ⇒ x = π/4 + k*π
16 lis 12:21