Planimetria prosze o pomoc w rozwiazaniu zadan bo ja nic nie kumam ;(
paulinak1433: 1,Kąt alfa jest katem ostrym i sinalfa= 3/7, wiec ile róna sie cos alfa?
2,Jeżleli Kąt alfa jest katem ostrym i cosalfa<1/2 to alfa rowna sie ?
3,Jezeli alfa jest katem ostrym i cos alfa = pierwiasek z 3/3, to tg do kwadratualfa ma
wartość?
4,Jezeli alfa=90stopni− beta i katy alfa i beta sa ostre to?
5, Miara kata alfa takiego ze sin alfa = 2/3 podana z dokladkoscia do jednego stopnia jest
rowna?
14 lis 20:05
Olgaaa: 1. z jedynki trygonometrycznej
14 lis 21:04
paulinak1433: Dziekuje jak zrobic drugie i reszte ? jakas podpowiedz ? prosze !
15 lis 09:27
Kacper:
Z wykresu odczytaj
15 lis 09:29