Oblicz
kate94: Oblicz:
log8 log4 log2 16
14 lis 19:54
Olgaaa: to jest jeden logarytm czy co?
14 lis 20:03
kate94: na to wygląda bo tak to miałam zapisane i ani znakow mnożenia ani dodawania nic
14 lis 20:09
Olgaaa: Nie wiem czy o coś takiego chodzi, ale może:
log8log4log216=log8log44=log81=0
14 lis 20:15
kate94: Wiesz co mi jak to rozwiązywałam wyszło identycznie tylko, że ja podzieliłam to sobie na 3
logarytmy zaczynajac liczyć je od końca i te 3 liczby co mi wyszły wymnożyłam przez siebie.
Nie wiem czy to poprawnie ale wynik ten sam co Tobie wyszedł.
14 lis 20:23