prosze o pomoc oblicz
kamil!!!!!: tgα+ctgα2sinα*cosα
wiedzac ze tgα = 13
16 lis 10:13
loozack: tgα + ctgα = 1
jeżeli tgα = 1/3 => ctgα = 2/3
to tylko założenia, ale nie jestem ekspertem...
16 lis 14:29
Bogdan:
Faktycznie nie jesteś ekspertem, bo nieprawdą jest stwierdzenie: tgα + ctgα = 1
dla dowolnych wartości α, np. tg45o + ctg45o = 1 + 1 = 2 ≠ 1.
16 lis 14:50
Bogdan:
Proponuję rozwiązać układ równań:
2. sin
2x + cos
2x = 1
Z tego układu równań należy wyznaczyć, sinx oraz cosx.
16 lis 14:59
kamil!!!!!: jezel tg 13 TO CTG 3 TO JEST PRAWDA ALE JAK OBLICZYC MIANOWNIK CZYLI 2 SINα*COSα
16 lis 15:05
Nikka: z układu, który zapisał Ci Bogdan...
16 lis 15:14