a
logika: Niech n ∊ N\{0} i niech Zn = {0,1,2,.....,n − 1}
a) Czy zbiór Z5 jest podzbiorem Z6 ?
b)Wymień wszystkie elementy zbioru P(Z2)
c)Czy zbiory A = (Z6\Z4) ∪ Z3 i B = Z5 są równe ?
d)Wyznacz Z3' przy założeniu, że zbiorem uniwersalnym jest Z10
a) Z5 = {0,1,2,3,4}
Z6 = {0,1,2,3,4,5}
Z5 ⊂ Z6
b) P(Z2) = {∅,{1,2},{1},{2}}
c) A = (Z6 \ Z4) ∪ Z3 = {0,1,2,4,5}
B = Z5 = {0,1,2,3,4}
A ≠ B
Czy dobrze te trzy podpunkty zrobiłem ? Jak zabrać się za podpunkt d) ?
14 lis 14:35
Janek191:
Z2 = { 0,1 }
14 lis 15:00
Janek191:
P( Z2) = { ∅, {0} , {1}, { 0, 1} }
14 lis 15:02
logika: a może wiesz jak zrobić podpunkt d)?
14 lis 15:10
Janek191:
Z3' = Z10 \ Z3
14 lis 15:52