x+1 | ||
f(x) = | ||
x−1 |
2 | ||
f−1(x) = | +1 | |
x−1 |
2 | ||
y = | +1 | |
x−1 |
x + 1 | ||
y = | ; x ≠ 1 | |
x − 1 |
− 1 − y | 1 + y | |||
x = | = − | |||
1 − y | 1 − y |
1 + x | ||
y = − | ||
1 − x |
1 + x | x + 1 | |||
lub y = | = | |||
x − 1 | x − 1 |
2 | ||
.. to to samo co: y = | + 1 ... ![]() | |
x − 1 |
x+1 | ||
a jak na końcu zapiszę f−1(x) = | to jest poprawny zapis? | |
x−1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |