(2n−1)3 | ||
1. | ||
(4n−1)3 * (1−5n) |
(2n−1)3 | ||
2. | * (1−5n) | |
(4n−1)3 |
(2n−1)3 | ||
1. limn−>oo | = | |
(4n−1)3(1−5n) |
| |||||||||||||||||
= limn−>oo | = | ||||||||||||||||
|
n3(2−0)3 | ||
= limn−>oo | = ......... | |
n3(4−0)3*n*(0−5) |
(2n−1)3 | ||
2. limn−>oo | *(1−5n) = | |
(4n−1)3 |
| 1 | ||||||||||||
= limn−>oo | *n( | −5) = | |||||||||||
| n |
n3(2−0)3 | ||
= limn−>oo | *n(0−5) = ......... | |
n3(4−0)3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |