wielomiany
Stasia: Proszę o pomoc! Będę bardzo, bardzo wdzięczna.
1.rozwiąż nierówność:
−6x
2+5x−1>0
16x
2−8x+1>0
2.rozwiąż równanie
16 lis 09:55
Stasia: | | 2x−1 | |
w 2 zad. pomyłka , powinno być |
| −1=0 |
| | x+1 | |
16 lis 10:01
Stasia: Jeszcze raz go napiszę, bo znowu zrobiłam błąd, kliknęłam za szybko nie sprawdzając, teraz mam
nadzieję, że już dobrze go napiszę
16 lis 10:07
16 lis 10:17
Nikka: Zadanie 1.
Policz deltę i pierwiastki (to chyba umiesz

). Narysuj wykresy paraboli i odczytaj
rozwiązanie.
Zadanie 2.
D
r: x+1≠0
x≠ −1
D
r = R\{−1}
Przyrównujemy licznik do zera:
2x−3 − x − 1 = 0
x − 4 = 0
x=4 (x=4∊D)
czyli rozwiązanie to x=4.
16 lis 10:19
Stasia: Dzięki bardzo!
16 lis 10:28
marlena: x2+3x+2<0
16 lis 16:40