matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
kamil!!!!!:
tgx+ctgx / 2sinx*cosx wiedzac ze tg x=1/3
16 lis 09:11
M:
4 maj 16:38
Podstawy Geometrii:
tgx
sin(x)=
√
1+tg
2
x
1/3
1
3
√
10
sinx=
=
*
=
1
√
1+
9
3
√
10
10
1
cosx=
√
1+tg
2
x
3
3
√
10
cosx=1*
=
√
10
10
1
tgx=
3
ctgx=3
tgx+ctgx
3
1
3
=
=
2*sinx*cosx
√
10
3
√
10
2*
*
10
10
10
5
50
=
*
=
3
3
9
4 maj 17:40