13 lis 22:54
Gray: 1. Zapisz układ w postaci macierzowej Ax=b.
2. Sprawdź, czy macierz A jest nieosobliwa licząc jej wyznacznik.
3. Jeżeli detA≠0, możesz wyznaczyć A−1 − przygotuj wygodny stołek, herbatę, włącz miłą
muzykę... I licz. Licz. Licz....
4. Jak już minie ta godzina rachunków i być może będziesz miał dobrze wyznaczoną macierz
A−1, rozwiązanie układu to x=A−1b.
____________________________
Kto wymaga tak niedorzecznych metod dla macierzy 4x4?
14 lis 08:29
daras: to musi być WSB
14 lis 08:55
Beforeu: XD sopoko tyle , ze to jesr 1 z 4 zadan na kolokwium trwajacym 45 miut
14 lis 13:23
Beforeu: maciez A jest 3x4 wiec wyznacznik = 0 i teraz co mam robic ?
14 lis 13:24