funkcje
kyrtap: f(x) =
√√x
Df:
√x ≥ 0
Df = <0,
∞) dobrze
13 lis 22:43
kyrtap: potrzebuję szybkiej odp
13 lis 22:51
52: hmm

f(x)=
√x1/2=x
1/4
Zatem Df: x∊<0,+
∞)
Tak myślę
13 lis 22:52
kyrtap: czyli dobrze to jest?
13 lis 23:06
52: Ja tej twojej drugiej linijki bym nie pisał... tyle
Ale wiesz jestem na twoim poziome z matematyki, także no sam wiesz ...
13 lis 23:07
kyrtap: kiedyś mi razor napisał że się nie zmienia nic w funkcji tylko od razu wyznacza dziedzinę bez
żadnych przekształceń
13 lis 23:10
kyrtap: hm

13 lis 23:12
Lorak: f(x) =
√√x =
4√x
Df = <0;
∞)
I myślę, że taki zapis spokojnie wystarczy
13 lis 23:18
52: A z tego co ja się orientuję to jest tak

f(x)=x D=R
f(x)=x
1/2 D;x∊≤0,
∞)
f(x)=x
1/3 D=R
f(x)=x
1/4 D;∊≤0,
∞)
...
Rysuj wykresy jak nie wierzysz
13 lis 23:19
kyrtap: Mi nie o chodzi o zapisy czy ten mój jest poprawny zapis ?
13 lis 23:19
kyrtap: ktoś może napisać?
13 lis 23:25
Eta:
tak ( to wynika z tego co podaje
52 .....
13 lis 23:29
kyrtap: ok dobrze że jest mój poprawny zapis
13 lis 23:30
52: Witaj
Eta
13 lis 23:32