matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownania logarytmiczne
Majka:
rozwiaz rownanie: log(x−3)+3=log 4
13 lis 20:58
Ditka:
x>3 3=log10
3
log(x−3)+log10
3
=log4 log((x−3)*10
3
)−log4=0 log((x−3)*10
3
)/4=0 ((x−3)*10
3
)/4=1 x−3=4/10
3
x=3,004
13 lis 21:10