matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze pomocy
Monika:
Napisz równanie prostej równoległej do prostej o równaniu
1
y= 7x −
i przechodzącej przez punkt P= ( −3, −5)
4
15 lis 22:13
marzena:
y=7x+n P=(−3;−5) −5=7*(−3)+n −5=−21+n n=−16 y=7x−16 P=(−3;−5) B=(1;−9)
1
1
3
y=7x−
P=(0;−
) B=(1:6
)
4
4
4
dwa wykresy i masz
15 lis 22:30
Monika:
dziekuje ci bardzo
15 lis 22:34
marzena:
nie ma za co
na przyszłość dwa wzory
y=m
1
x+n
1
y=m
2
x+n
2
podstaw i zobacz
15 lis 22:37
Monika:
dziekuje za wszystko
15 lis 22:42
Monika:
dziekuje za wszystko
15 lis 22:42