nierówność wielomianowa
Karol: Rozwiąż nierówność:
−2x
3+3x
2+10x+4 =< 0
Kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać

z góry dziękuję za pomoc
13 lis 20:21
Tadeusz:
szukaj całkowitych −
13 lis 20:25
Tadeusz:
jednak nie .. −:(
13 lis 20:27
Karol: znalazłem takie pierwiastki : 1−
√5 , −1/2 , 1+
√5 wykres jakoś mi nie wychodzi i z tego co
wiem to to chyba też jest źle

Ma ktoś jakiś pomysł ?
14 lis 17:58
Mila:
x
2=1−
√5≈ −1,2
x
3=1+
√5≈3,2
a=−2<0 zaczynamy rysować falę od dołu z prawej.
14 lis 19:54