prawdopodobiensto
pawel:

Z odcinka OA o długości l wylosowano dwa punkty B i C. Znalleźć prawdopodobieństwo tego, że
długośc odcinka BC będzie mniejsza od długości OB. Skorzystać z geometrycznej definicji
prawdopodobieństwa.
Jestem na tym etapie i nie wiem co dalej...
BC<OB
Ω={x,y; 0≤x,y≤l}
A={(x,y); y−x<x i y≥x lub x−y<x i x>y}
y−x<x
y<2x
y=2x
(0,0) (1/2l, l)
13 lis 20:18
pawel:

i teraz jeszcze nanosze to na rysunek:
Nie wiem jak narysować tą drugą prostą...
13 lis 20:53
pawel: pomoze ktos?
15 lis 10:33
pawel: halo halo
15 lis 12:26
stefcii: bze bze bze
15 lis 12:26
pawel: hmm?
15 lis 12:29
stefcii: bze bze bze bzebz
15 lis 12:30
pawel: jeśli nie chcesz pomóc to chociaż nie przeszkadzaj
15 lis 12:32
stefcii: siabadaba dupa jasio
15 lis 12:36