Gdzie jest błąd ?
niewiem:

log
x2 (x+6) ≤ 1
logx
2 (x+6) ≤ log
x2 x
2
x+6 ≤x
2
P{delta}=5
x1=3
x2=−2
x ∊ (−
∞ ,2 > u (3
∞)
13 lis 20:18
J :
a skąd wiesz,że x2 > 1 ..?
13 lis 20:20
razor: Po pierwsze: dziedzina
Po drugie: przejście
logx2(x+6) ≤ logx2x2
x+6 ≤ x2
jest poprawne tylko wtedy gdy x2 > 1 (podstawa logarytmu większa od 1)
gdy 0 < x2 < 1 to poprawne przejście będzie wyglądało
logx2(x+6) ≤ logx2x2
x+6 ≥ x2
Innymi słowy, trzeba rozpatrzyć 2 przypadki
13 lis 20:20
J :
..stąd moje pytanie...
13 lis 20:23
niewiem: nie rozumiem jak to zrobić ;c
13 lis 20:27