matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
i can ' t :)
wiewie:
ROZKŁADAM SIĘ NA PIERWIASTKACH OBLICZ ODLEGŁOŚĆ MIĘDZY PUNKTAMI A I B A (3+
√
3
,
√
7
),B(
√
3
,−4+
√
7
)
13 lis 20:08
razor:
d(A,B) =
√
(
√
3
−
√
3
−3)
2
+(−4+
√
7
−
√
7)
2
=
√
3
2
+4
2
=
√
9+16
=
√
25
= 5
13 lis 20:10