matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciag
ana:
Dany jest ciąg o wyrazie ogólnym an=5*2
n
/ 7
2
n. Wykaz że ciąg jest ciągiem geometrycznym
13 lis 20:07
Tadeusz:
5*2
n
a
n
=
7
2n
a
n+1
10*2
n
7
2n
2
=
*
=
a
n
49*7
2n
5*2
n
49
13 lis 20:19