matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pilne
al:
Porównując części rzeczywiste i urojone obu stron równania znajdź ich rozwiązania x−yi=(2−i)z x−yi=2(x+yi)−(x+yi)i x−yi=2x+2yi−xi+y x−yi=(2x+y)+(2y−x)i x=2x+y y=−x −y=2y−x x=−2x−x 4x=0 i jaką podać odpowiedź ?
13 lis 20:05