| n | ||
lim ( | ) tu jest symbol newtona ![]() | |
| 2 |
| n! | (n−2)!(n−1)n | |||||||||
= | = | = ... | |||||||||
| 2!(n−2)! | 2!(n−2)! |
| n(n−1) | ||
.... e tam... = | ... i teraz licz granicę .. | |
| 2 |
| ||||||||||
|
| 1 | 2 | |||
iiii z tegooo | →0 oraz | →0 n2−ty się skracają.... | ||
| n | n2 |
| 1 | ||
... → [ | ] → ..? | |
| 0 |
ile to jest
e∞?
ja nie mam liczyć granicy e∞, tylko po prostu z poprzedniej granicy wychodzi mi liczba e∞ i
się zastanawiam ile to jest
i to pierwotnie było e do potęgi tego newtona
ale po policzeniu granicy newtona ostało się ∞
Stąd: ile to jest
e∞





