GEOMETRIA ANALITYCZNA
olkaq:

Pomożecie: Dany jest czworokąt ABCD o wierzchołkach A = (0,3) B = (7,2) C = (6,−5) I D = (−1,2)
Wykaż, że na tym czworokącie można opisać okrąg.
13 lis 19:08
Janek191:
S = ( 3 ; − 1) jest środkiem tego okręgu , bo I AS I = I BS I = I CS I = I DS I
13 lis 19:15
13 lis 19:16
olkaq: OK, Już mam, ale i tak dziękuję
13 lis 19:22
Janek191:
Jednak się pomyliłem
13 lis 19:23
Janek191:
Było dobrze , ale punkt C jest źle zaznaczony na rysunku
13 lis 19:26
olkaq: Janek191 a jak policzyłes środek tego okręgu
13 lis 19:30