matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna funkcji
Paulina:
1
f(x)=
+ 3
x
−ln
3
3
√
x
2
13 lis 19:04
J :
2
1
f'(x) = −
x
−5/3
+ 3
x
ln3 + 3ln
2
x*
..
3
x
13 lis 19:07
Janek191:
Popraw zapis z logarytmem
1
= ( x
2
3
)
−1
= x
−2
3
3
√
x
2
[ 3
x
] ' = 3
x
*ln 3
13 lis 19:10